Loading...
topic
Αρχική Σελίδα  /  Blog  /  9 συμβουλές για το πώς να πετύχετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας όταν εργάζεστε με αφρό πολυουρεθάνης

Blog

9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΑΦΡΟ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

Συχνά συναντάμε περιπτώσεις όπου, λίγο μετά την εγκατάσταση του παραθύρου ή της πόρτας, το κρύο αρχίζει να διεισδύει μέσα από τους μονωμένους αρμούς. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Συχνά, οι επαγγελματίες θέλουν να εκτελέσουν την εργασία πιο γρήγορα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φτωχό τελικό αποτέλεσμα. Διαβάστε πιο κάτω 9 συμβουλές, οι οποίες όταν ακολουθούνται σωστά, σας επιτρέπουν να πετύχετε ένα αποτέλεσμα υψηλότερης ποιότητας και μακράς διάρκειας.

  1.  Η θερμοκρασία του αφρού μετράει!

Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες σχετικά με τη σωστή θερμοκρασία δοχείου αερολύματος στην ετικέτα του αφρού της ειδικότερα. Η γνώση της σωστής θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εάν το δοχείο είναι πολύ κρύο, μπορείτε να το επαναφέρετε στη σωστή θερμοκρασία αποθηκεύοντάς το σε ζεστό δωμάτιο ή τοποθετώντας το κάτω από ζεστό νερό. Η θερμοκρασία του δοχείου δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει τους 30˚.

   2.  Αποθηκεύστε και μεταφέρετε σωστά το δοχείο αφρού. 

Το δοχείο αφρού πρέπει να διατηρείται πάντα σε όρθια θέση. Αυτό θα προστατεύσει τη βαλβίδα του δοχείου από το φράξιμο και θα επιτρέψει την ομοιόμορφη εφαρμογή του αφρού.

  3.  Προετοιμασία των επιφανειών. 

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές από σκόνη, χαλαρά σωματίδια, λεκέδες λαδιού και άλλα σαθρά υπολείμματα. Αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσφυση στις επιφάνειες που πρόκειται να σφραγιστούν.

  4.  Η υγρασία είναι σημαντική. 

Απαιτείται πρόσθετη ύγρανση για όλους σχεδόν τους αφρούς πολυουρεθάνης. Η προ-ύγρανση ξηρών επιφανειών με νερό εξασφαλίζει ταχύτερο χρόνο σκλήρυνσης και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση μεγαλύτερων αρμών, ο αφρός πρέπει να εφαρμοστεί σε πολλές στρώσεις και να υγρανθεί ελαφρά μεταξύ κάθε στρώσης. Δεν απαιτείται πρόσθετη υγρασία κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της υψηλότερης ατμοσφαιρικής υγρασίας του.

  5. Προετοιμασία βήμα - προς - βήμα πριν χρησιμοποιήσετε αφρό πιστόλας. 

Ανακινήστε δυνατά το δοχείο τουλάχιστον 20 φορές. Κρατήστε το δοχείο αφρού σε όρθια θέση με τη βαλβίδα προς τα πάνω. Αφαιρέστε το καπάκι της βαλβίδας. Βιδώστε το δοχείο στην πιστόλα κρατώντας την πιστόλα με το ένα χέρι και βιδώνοντας το δοχείο με το άλλο χέρι. Κρατήστε το δοχείο ανάποδα κατά την εξαγωγή του αφρού. Η εξαγωγή αφρού μπορεί να ρυθμιστεί από τη σκανδάλη της λαβής της πιστόλας και τη βίδα ρύθμισης. Αποφύγετε να βιδώσετε το δοχείο στην πιστόλα με τη βαλβίδα ανάποδα. Μην βιδώνετε την πιστόλα στο δοχείο. Μην λυγίζετε ή περιστρέφετε το δοχείο κατά τη διάρκεια του βιδώματος. Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες πιο κάτω:

   6. Προετοιμασία βήμα - προς - βήμα πριν χρησιμοποιήσετε αφρό με ακροφύσιο εξαγωγής. 

Ανακινήστε δυνατά το δοχείο τουλάχιστον 20 φορές. Αφαιρέστε το καπάκι. Κρατήστε το δοχείο αφρού σε όρθια θέση με τη βαλβίδα προς τα πάνω. Βιδώστε σφιχτά τη συσκευή εφαρμογής ακροφύσιου στη βαλβίδα του δοχείου αφρού. Κρατήστε το δοχείο ανάποδα κατά την εξαγωγή του αφρού. Η εξαγωγή αφρού μπορεί να ρυθμιστεί με τη σκανδάλη της λαβής της εφαρμογής.

  7. Διαδικασία σκλήρυνσης.

Κατά τη διαδικασία σκλήρυνσης ο αφρός δεν πρέπει να καλύπτεται.  Ο αφρός χρειάζεται υγρό αέρα για να διασταλεί, να σκληρύνει και να σχηματίσει μια σωστή δομή.

  8.   Χρειάζεται υπομονή για το κόψιμο του αφρού. 

Ο αφρός μπορεί να κοπεί με ένα μαχαίρι αφού έχει σκληρυνθεί πλήρως στην ένωση. Η κοπή ενός πλήρως σκληρυμένου αφρού δεν βλάπτει τις μηχανικές του ιδιότητες. Εάν ο αφρός κοπεί πολύ νωρίς, η δομή του θα καταστραφεί και δεν θα σχηματίσει αεροστεγή και ηχομονωμένη σφράγιση.

  9.   UV προστασία. 

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ευαίσθητος στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αφού ωριμάσει ο αφρός, συνιστάται η κάλυψη του με προστατευτικό υλικό όπως μπογιά, σφραγιστικό, λωρίδες παραθύρων κ.λπ.

Η τήρηση των συστάσεων όπως αναφέρονται πιο πάνω σάς δίνει τη δυνατότητα να εκτελείτε εργασία υψηλότερης ποιότητας.

Η Δομοχημική έχει σε παρακαταθήκη μεγάλη σειρά αφρών πολυουρεθάνης, κατάλληλους για διαφορετικές εφαρμογές / τρόπους χρήσης. Δείτε τη γκάμα μας εδώ.

Refernce: Penosil Article.