Loading...
topic
Αρχική Σελίδα  /  Blog  /  Διακοσμητική Πατητή Τσιμεντοκονία Παραδοσιακής Τεχνοτροπίας Planocolor Antico

Blog

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ PLANOCOLOR ANTICO

Παραδοσιακής υφής πατητή τσιμεντοκονία σε μορφή λευκής σκόνης που αναμιγνύεται μόνο με νερό ή χρωστική. Κατάλληλη για εφαρμογές σε εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες, οροφές αλλά και υγρούς χώρους όπως λουτρά, όχι όμως για μόνιμη εμβάπτιση σε νερό.Εφαρμόζεται σε πάχος λίγων χιλιοστών σε κατάλληλα ασταρωμένη ή στεγανοποιημένη επιφάνεια ανάλογα με το είδος του υποστρώματος που μπορεί να είναι σοβάς, εμφανές σκυρόδεμα, τσιμεντοσανίδα, ή γυψοσανίδα. Αναμιγνύεται με χρωστικές Novacolor Design A/V προκειμένου να επιτύχουμε αποχρώσεις του σχετικού χρωματολογίου Planocolor Microcement. Για πιο αδρή, παραδοσιακή υφή μπορεί να αναμιχθεί και με το πρόσμικτο Planocolor Kurasani Additive ή να γίνει επιφανειακή επεξεργασία τεχνοτροπίας με νερό ή με όξινο διάλυμα ανάλογα με την επιθυμητή τελική υφή.

 Η πατητή τσιμεντοκονία Planocolor Antico είναι κατάλληλη για:

      • δημιουργία διακοσμητικών επιστρώσεων υψηλής αισθητικής σε υφή και όψη
      • δημιουργία παραδοσιακής υφής και όψης με προθήκη του Planocolor Kurasani Additive
      • υγρούς χώρους, μπάνια, κ.λπ.
      • τοποθετήσεις σε πλήθος υποστρωμάτων όπως:
      • σκυρόδεμα, τσιμεντοκονιάματα
      • επιχρίσματα και κονιάματα τοιχοποιίας
      • τσιμεντοσανίδες και γυψοσανίδες (με κατάλληλο αστάρι)

Προετοιμασία του μίγματος:

Αναμίξτε το περιεχόμενο ενός σάκου Planocolor Antico (20 kg) με 6.0 – 6.5 λίτρα καθαρό νερό με ηλεκτρικό αναμεικτήρα σε χαμηλές στροφές για τουλάχιστον για 3 - 5 λεπτά. Η ανάμιξη πρέπει να γίνει μέχρι πλήρους ομογενοποιήσεως του μίγματος. Συνίσταται η ανάμιξη της χρωστικής να γίνεται πρώτα με το νερό. Για την επίτευξη της απόχρωσης του χρωματολογίου Planocolor συνίσταται μια συσκευασία της χρωστικής Novacolor Design A/V ανά 10 kg Planocolor Antico. Το προϊόν είναι έτοιμο προς χρήση. Το μίγμα έχει 3 – 4 ώρες διάρκεια ζωής στο δοχείο. Η προθήκη των 25 κιλών της άμμου Planocolor Kurasani Additive συνιστάται να γίνεται μετά της προσθήκης του Planocolor Antico στο νερό, όπου η ποσότητα του αυξάνεται στα 6 – 7 λίτρα.

Τρόπος εφαρμογής:

Εφαρμόζεται με σπάτουλα σε μία ή περισσότερες στρώσεις σε συνολικό πάχος που δεν ξεπερνάει τα 5 mm, με μέγιστο ανά στρώση τα 2 mm. Ο χρόνος μεταξύ των στρώσεων πρέπει να είναι 2 – 3 ώρες ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος.

Διαθέσιμη συλλόγη από τεχνοτροπίες Antico

Planocolor Antico + Kurasani Additive + Acid Clean + H₂O

Planocolo Antico + Kurasani Additive (Σκουπιστό)

Planocolor Antico (Πατητή)