Loading...
topic
Αρχική Σελίδα  /  Blog  /  Στεγανό σκυρόδεμα με τη χρήση του Sika® WT-200P

Blog

ΣΤΕΓΑΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ SIKA® WT-200P

Το Sika® WT-200 P είναι πρόσμικτο συνδυαστικής δράσης. Συνδυάζει την κρυσταλλική αυτο-ίαση (self-healing) και ταυτόχρονα την σφράγιση πορώδους. Στα παραδοσιακά πρόσμικτα κρυσταλλοποίησης, η κρυσταλλοποίηση ξεκινάει αφού διεισδύσει το νερό το σκυρόδεμα και κορεστεί, οπότε ο χρήστης θα πρέπει να αποδεχτεί ότι το νερό θα διεισδύσει στην κατασκευή, και συνεπώς, τα βλαπτικά συστατικά που φέρνει μαζί του το νερό (χλωριόντα, θειϊκά κλπ) θα παραμείνουν μέσα στο σκυρόδεμα.

Το Sika® WT-200 P, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πρόσμικτα κρυσταλλοποίησης, λειτουργεί σε δύο επίπεδα:

Α) Σε πρώτο επίπεδο, παρεμποδίζει την αρχική διείσδυση του νερού με εξαρχής σφράγιση του πορώδους.

Β) Σε ενδεχόμενη διείσδυση νερού, ενεργοποιείται η κρυσταλλική αυτό-ίαση και αναπτύσσονται οι κρυσταλλικές ενώσεις εντός των πόρων και της τριχοειδούς δομής του σκυροδέματος σφραγίζοντάς το ενάντια στην περαιτέρω διείσδυση νερού και άλλων υγρών.


Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πρόσμικτα κρυσταλλοποίησης, η δράση του Sika® WT-200P μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια με χρήση όλων των κοινά αποδεκτών προτύπων μέτρησης υδατοπερατότητας (Σχήματα 4 & 5).

Το Sika® WT-200P είναι ελεγμένο για μείωση διείσδυσης νερού υπό πίεση βάσει ΕΝ 12390-8, φέρει Δήλωση Επιδόσεων σύμφωνα με ΕΝ 934-2 (Πίνακες 9 & 2).

Επιπλέον το Sika® WT-200P φέρει έγκριση από τον Βρετανικό Τεχνικό Οργανισμό BBA (British Board Of Agreement) ως πρόσμικτο στεγανού σκυροδέματος για κατασκευές με υψηλές απαιτήσεις στεγάνωσης όπως σήραγγες, δεξαμενές, πισίνες και υπόγεια κατοικιών, ενώ η κρυσταλλική του δράση είναι επιβεβαιωμένη από εκτεταμένες πανεπιστημιακές μελέτες (παράδειγμα κατωτέρω). 

Πέραν των ανωτέρω, το Sika® WT-200P αυξάνει τις αντοχές του σκυροδέματος, ενώ αυξάνει την ρευστότητα του σκυροδέματος, διευκολύνοντας την σωστή σκυροδέτηση και αποτρέποντας την ανάγκη για προσθήκη νερού στο εργοτάξιο.

Σε περίπτωση χρήσης του συνδυαστικού προσμίκτου κρυσταλλοποίησης Sika® WT-200 P δεν απαιτείται η επιπλέον χρήση στεγανωτικού μάζας Sika® WT-140L.

Βίντεο