Loading...
topic
Αρχική Σελίδα  /  Blog  /  Συστημα SikaCor®-146 DW

Blog

ΣΥΣΤΗΜΑ SIKACOR®-146 DW

Το σύστημα αποτελείται από το τσιμεντοειδές, εποξειδικά τροποποιημένο κονίαμα εξομάλυνσης της επιφάνειας Sikagard®-720 EpoCem και την ειδική, κατάλληλη για επαφή με πόσιμο νερό βαφή SikaCor®-146 DW.

Πεδία εφαρμογής:

  • Δεξαμενές αποθήκευσης Πόσιμου Νερού
  • Δεξαμενές στον τομέα της Ιχθυοτροφικής Βιομηχανίας
  • Μεταλλικές Δεξαμενές και Αγωγούς για τον τομέα της Οινοποιίας (χωρίς την χρήση του Sikagard®-720 EpoCem)
  • Γενική προστασία για μέταλλα και σκυρόδεμα στην Βιομηχανία Ποτών και Τροφίμων

Διαδικασία Εφαρμογής:

1. Προετοιμασία Υποστρώματος:                          

  • Σκυρόδεμα

Τα υποστρώματα από σκυρόδεμα πρέπει να προετοιμάζονται μηχανικά χρησιμοποιώντας αμμοβολή, τρίψιμο ή εξοπλισμό υψηλής πίεσης υδροβολή για την απομάκρυνση της τσιμεντοεπιδερμίδας και ειδικότερα επιφανειών που περιέχουν λάδια ή κεριά για να επιτευχθεί υπόστρωμα ανοιχτής δομής. Σκυρόδεμα μειωμένων αντοχών πρέπει να απομακρύνεται και ατέλειες κατασκευών όπως τρύπες και κενά πρέπει να αποκαλύπτονται πλήρως με σκοπό την επισκευή τους. Επισκευές στο υπόστρωμα, πλήρωση ανοιγμάτων/κενών και εξομάλυνση επιφανείας πρέπει να πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα από τη σειρά προϊόντων Sikafloor®, Sikadur® και Sikagard®. Σκόνη, χαλαρά και σαθρά υλικά πρέπει να απομακρύνονται πλήρως από όλες τις επιφάνειες πριν την εφαρμογή του προϊόντος, κατά προτίμηση με βούρτσα ή σκούπα αναρρόφησης.

  • Χάλυβας

Απομάκρυνση υπολειμμάτων συγκολλήσεων, τρίψιμο συγκολλημένων ενώσεων και επικαλύψεων σύμφωνα με DIN EN 14879-1. Αμμοβολή επιφάνειας μέχρι βαθμού Sa 2 ½ σύμφωνα με ISO 12944. Απαλλαγμένος από ρύπους, γράσα και λάδια. Μέση επιφανειακή τραχύτητα RZ ≥ 50 μm.

  • Ανοξείδωτος Χάλυβας & Αλουμίνιο

Καθαρισμός και ομοιόμορφη τραχύτητα επιφάνειας σύμφωνα με ISO 12944-4 με μη-μεταλλικά λειαντικά μέσα. Μέση επιφανειακή τραχύτητα RZ ≥ 50 μm.

2. Eφαρμογή Προϊόντων:

Επί του κατάλληλα προετοιμασμένου υποστρώματος σκυροδέματος εφαρμόστε των τρίων συστατικών εποξειδικά τροποποιημένο κονίαμα σφράγισης πορώδους και εξομάλυνσης της επιφάνειας Sikagard®-720 EpoCem. Το Sikagard®-720 EpoCem προσφέρει εξαιρετική προστασία επιφανειών σκυροδέματος σε έντονα διαβρωτικό περιβάλλον, έχει εξαιρετική πρόσφυση σε σκυρόδεμα (νωπό ή σκληρυμένο), διαμορφώνει εντελώς λεία επιφάνεια και απαιτεί ελάχιστο χρόνο αναμονής πριν την εφαρμογή επακόλουθων εποξειδικών επιστρώσεων. Το Sikagard®-720 EpoCem φέρει σήμανση CE και Δήλωση Επιδόσεων ως προστατευτική επίστρωση (ΕΝ1504-2) και ως κονίαμα PCC τάξεως R4 (ΕΝ1504-3).

Σε δεύτερη φάση εφαρμόστε σε μία στρώση με ψεκασμό τη 2-συστατικών, πλήρους περιεκτικότητας σε στερεά, εποξειδική βαφή SikaCor®-146 DW, κατάλληλη για εγκαταστάσεις παροχής πόσιμου νερού. Η SikaCor®-146 DW είναι σκληρή-ελαστική βαφή, ανθεκτική σε μηχανικές καταπονήσεις και απότριψη, κρούσεις και θερμικό σοκ, ενώ δεν περιέχει διαλύτες. Είναι κατάλληλη για πόσιμο νερό, πολλά τρόφιμα, χημικά, καθαριστικά και απολυμαντικά μέσα και διαθέτει εξαιρετική πρόσφυση σε χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και ορυκτά υποστρώματα. Στα κορυφαία της πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται το ότι εφαρμόζεται σε μία στρώση, ενώ δεν απαιτείται καμία ειδική επεξεργασία πριν δοθεί σε χρήση (πρώτο γέμισμα δεξαμενής).